In gesprek met Julian – data-analist bij New Skool Media

Interview met Julian | New Skool Media

24 juni 2021 - 5 minuten
Gekleurde balk

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver

Wij gingen in gesprek met Julian Vandenbussche, data-analist bij uitgever New Skool Media. Al ruim 4 jaar is Julian verantwoordelijk voor alle data binnen deze grote organisatie. Zijn specialismen? Dat zijn het maken van data-analyses, machine learning, Python, SQL, ETL, Power BI en Excel.

New Skool Media is een van de bekendste uitgeverijen van Nederland. Met merken als Vorsten, KIJK, Knipmode en Formule 1 biedt het merk voor ieder wat wils als het gaat om tijdschriften. Daarbij is New Skool Media een van de langstzittende klanten van Basedriver.

In dit artikel bespreken we de trends en ontwikkelingen op het gebied van marketingdata, de toekomst van marketingdata in samenwerking met e-mailmarketing en komt het onderwerp privacy nog naar voren.

   

 • Hoe zien normaal gesproken jouw werkzaamheden eruit?

  Tijdens mijn functie als data-analist bij New Skool Media ben ik gezamenlijk met één andere collega verantwoordelijk voor onze database. Iedere dag wordt onze database automatisch ververst, wij noemen dit ETL-werkzaamheden. Zodra deze data klaar staat analyseren wij deze en halen daar informatie uit. Dit delen wij dan met andere afdelingen in de vorm van grafieken en tabellen. Deze stellen wij op in Power BI om zo de collega’s goede adviezen te kunnen geven.

  Wij halen veel relevante informatie uit onze data. Denk hierbij aan de hoeveelheid nieuwe klanten, wat is de customer lifetime value van een klant, via welke kanalen zijn ze binnengekomen en welke campagnes werken goed of niet goed. Deze gegevens exporteren wij naar diverse dashboards. Het mooie aan deze data is dat er op maat gemaakte campagnes opgezet kunnen worden per doelgroep.

 •  

 • Welke trends en ontwikkelingen verwacht je voor data-marketing in de toekomst?

  Wat het eerst bij mij naar boven komt zijn machine learning en artificial intelligence. Dit wordt steeds makkelijker en toegankelijker voor marketeers. 5 jaar geleden moest je zelf nog goed kunnen coderen, tegenwoordig is dit standaard ingebouwd in de meeste marketingsoftware.

  Daarnaast wordt privacy steeds meer een ding. Je moet toestemming hebben van de consument, deze moeten ook de bewaarde persoonsgegevens kunnen inzien. We merken dat je steeds minder mag met data en dat er steeds meer regels komen.

 •  

  Welke problemen kom jij tegen tijdens jouw werk als datamarketeer?

  Op basis van data uit een hoop verschillende bronnen proberen we zo goed mogelijk 1 klantbeeld te creëren. Dit is een lastig proces omdat de datakwaliteit in de bronsystemen niet altijd 100% op orde is. Om toe te werken naar een goede 1 op 1 communicatie is het belangrijk om de datakwaliteit continu te verbeteren en een goed proces te hebben om profielen te matchen en samen te voegen.

 •  

 • Hoe zie jij de toekomst van e-mailmarketing voor je?

  In de toekomst wordt het steeds meer 1-op-1 marketing. Iedere klant krijgt een unieke e-mail op het juiste moment met op maat gemaakte content. Dit is echt de toekomst van e-mailmarketing. Hierbij is het leuk dat het op een geautomatiseerde manier gaat. Het is een kwestie van vooraf instellen en weinig handmatig werk.

 •  

 • Hoe zorg jij ervoor dat jullie database up-to-date blijft?

  Wij verversen onze data iedere nacht, dit gebeurt automatisch. Het ontdubbelen van data en gegevens is daarbij wel lastig. Wij ontvangen de data vanuit een externe partij. Het matchen van data is iets wat misschien wel beter kan. Wij zijn nu samen met Basedriver aan het kijken hoe we dit beter kunnen inrichten. In de toekomst gaat Basedriver een match en merge proces neerzetten waardoor de datakwaliteit van onze klantprofielen wordt verbeterd en uiteindelijk marketing automation efficiënter en effectiever wordt.

 •  

 • Kun je iets vertellen over jouw samenwerking met Basedriver?

  Wij werken al erg lang samen met Basedriver. Ik vind het persoonlijk erg fijn dat Basedriver met een klein team is. Dit zijn allemaal specialisten waar je direct mee kunt schakelen. Ik kan altijd bellen als er iets is, dan wordt gelijk een oplossing aangeboden. Verder is Basedriver erg klantgericht, ze maken precies waar wij behoefte aan hebben.

  Het product Basedriver wordt steeds verder verbeterd. Wij merken dat dit in samenwerking gaat met ons. Ze voeren niet zomaar een update door zonder dat wij daarvan op de hoogte zijn. Aan de andere kant kunnen wij af en toe nieuwe functies nodig hebben, die Basedriver dan in de software implementeert.

  Als laatst waardeer ik de expertise op datagebied heel erg. Wij sturen iedere ochtend onze data door aan Basedriver. Wij krijgen deze dan terug met verschillende analyses. Voorbeelden hiervan zijn het aantal opt-ins, waar hebben mensen op geklikt en op welk tijdstip is dit gebeurd. Hier kunnen wij later weer rapportages en adviezen van maken.

 •  

 • Kun je een project noemen waar je trots op bent?

  Toen ik hier aan de slag ging was er nog een kleine database met weinig bronnen. In de afgelopen vier jaar heb ik dit in samenwerking met een collega helemaal opgezet. Zo is onze database hard gegroeid en nu kunnen we zelf rapportages en analyses maken.

In gesprek met

 

Conclusie

De samenwerking tussen Basedriver en New Skool Media duurt nu al ruim 4 jaar. New Skool Media is een belangrijke klant geweest bij de bouw van Basedriver. In samenwerking met de klanten wordt Basedriver bij iedere update steeds een stukje beter.

Naast het inzetten van e-mailmarketing is Julian een belangrijke sparringpartner van Basedriver. Samen proberen we de database van New Skool Media zo kwaliteitsvol mogelijk te houden.

Ben je benieuwd naar wat Basedriver voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van marketingdata? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen of neem vrijblijvend contact met ons op!.

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

 • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
 • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
 • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.