Vaderdag campagne: 4 voorbeelden voor een leuke Vaderdag campagne

4 voorbeelden voor een leuke Vaderdag campagne

03 juni 2021 - 4 minuten
Gekleurde balk
 • Er zijn meerdere mogelijkheden om als bedrijf in te spelen op feestdagen zoals Vaderdag, bijvoorbeeld door middel van een Vaderdag campagne
 • Vind de juiste balans tussen converterende en informerende content, overspoel de lezer niet alleen met aanbiedingen.
 • Richt je nieuwsbrief zo in dat de acties ook aantrekkelijk zijn voor de lezer, niet alleen voor de vader.

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver

Moederdag is net achter de rug, maar er staat alweer een nieuwe feestdag op de kalender. Ook de Vaders worden dit jaar weer in het zonnetje gezet. Op zondag 20 juni 2021 is het al zo ver. Als marketeer nog een mooie kans en voldoende tijd om leuke content te versturen.

Maar hoe pak je dit op een leuke en creatieve manier aan? Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen het aanbieden van content en een goede aanbieding. Daarbij is het goed om de marketingdoelstellingen van het bedrijf in het vizier te houden.

Om ervoor te zorgen dat jouw eerstvolgende Vaderdag nieuwsbrief een groot succes wordt hebben we hieronder een aantal voorbeelden voor je verzameld. Zo kun je direct aan de slag met een leuke Vaderdag nieuwsbrief.

 

Vaderdag campange voorbeeld 1: Een perfect cadeau

Gebruik een Vaderdag nieuwsbrief om mensen een handje te helpen met het vinden van een perfect cadeau. Het tijdschrift Duiken biedt haar lezers een aanbieding voor een aantal nummers van het tijdschrift. Een leuke verrassing voor een vader die graag de mooiste onderzeewezens wil leren kennen!

Vaderdag nieuwsbrief duiken
 

 

Vaderdag campagne voorbeeld 2: Hou ‚Äėm lekker zelf!

Een cadeau weggeven? Ik dacht het niet! De consument kan natuurlijk ook zelf gebruikmaken van de verschillende Vaderdag acties. Op deze manier wordt het bereik van je acties groter en kan deze door iedereen gebruikt worden. Je verdient zelf ook wel eens een cadeautje, toch? ūüėČ

Vaderdag nieuwsbrief zelf

 

 

Vaderdag campagne voorbeeld 3: Combineer erop los

Feestdagen zoals Vaderdag zijn perfecte manieren om de consument kennis te laten maken met nieuwe producten. Deze manier van cross-selling kan zo op een creatieve en leuke manier worden ingezet. Het blad KNIP biedt haar lezers een leuke actie, met de keuze om een tijdschriftenpakket voor mannen uit te proberen.

Vaderdag nieuwsbrief combineren

 

 

Vaderdag campagne voorbeeld 4: Proberen maar

Een cadeau voor je vader bedenken is niet altijd even makkelijk. Het tijdschrift Bicycling geeft de consument de mogelijkheid om het blad voor 3 nummers te proberen. De tip hierbij is om een sample of probeerversie van jouw product te verkopen. Zodra dit goed bevalt, heb je er vanzelf een trouwe klant bij!

Vaderdag nieuwsbrief proberen

 

 

5 tips voor een perfecte Vaderdag campagne!

Om af te sluiten geven we je nog 5 belangrijke tips die je kunt inzetten om de Vaderdag campagne van dit jaar zo goed mogelijk in te zetten.

 1. Introduceer een aantrekkelijke Vaderdag korting op de website en in de nieuwsbrieven. Kondig dit vooraf aan.
 2. Richt de communicatie voornamelijk op vrouwen en kinderen, dit is de doelgroep die een Vaderdag cadeautje koopt.
 3. Probeer een samenwerking aan te gaan met andere ondernemers om zo het gezamenlijk bereik te vergroten en meer te converteren.
 4. Ontwerp indien mogelijk een Vaderdag cadeaubon die vaders kunnen besteden bij jouw organisatie.
 5. Bied de lezer van de nieuwsbrief ook nog andere content aan, zoals een leuk recept voor een Vaderdag ontbijt.

 

Conclusie

Feestdagen zoals Vaderdag zijn de ideale manier om de content kalender te vullen en om zo de marketingdoelstellingen te behalen. Er zijn meerdere mogelijkheden om nieuwe klanten te cre√ęren, huidige klanten andere producten aan te bieden of om oude klanten terug te halen met een vaderdag campagne.

Plan campagnes zoals deze vroegtijdig in, zo kun je voldoende ruimte houden met andere lopende campagnes. Verder is een Vaderdag campagne bijna in iedere organisatie toepasbaar en wordt het over het algemeen erg gewaardeerd.

Ben je benieuwd naar wat Basedriver voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van mails versturen? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen of neem vrijblijvend contact met ons op!.

Voor hulp bij het maken van de content kalender, kan je ook kijken in onze marketing kalender voor 2021.

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

 • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en¬†data;
 • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op¬†datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
 • Een persoonlijke contact- en content¬†planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.