Moederdag campagne: 4 voorbeelden voor dé perfecte Moederdag mailing

4 voorbeelden voor dé perfecte Moederdag mail

21 april 2021 - 3 minuten
Gekleurde balk
  • Gebruik feestdagen zoals Moederdag om de content kalender te vullen met relevante campagnes.
  • Een Moederdag  mailing is een perfect middel om conversie te verhogen..
  • Onderstaande voorbeelden zijn ook toepasbaar op andere feestdagen zoals Vaderdag. Hou daarbij wel rekening met de doelgroep!

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver

Over een tijdje is het weer zo ver, Moederdag staat voor de deur! Er wordt veelal online geshopt om cadeautjes te kopen dus de lezer zit te wachten op leuke acties en promoties. Maar hoe maak je optimaal gebruik van deze feestdag met een Moederdag nieuwsbrief?

Veel marketeers vinden het lastig om de content kalender gevuld te houden en de juiste maildruk te waarborgen. Feestdagen zoals Moederdag zijn ideaal om een luchtige mail de deur uit te doen naar je e-mailbestand. Daarnaast zijn de feestdagen perfect voor de conversie.

In dit artikel bespreken we 4 voorbeelden voor dé perfecte Moederdag nieuwsbrief. Hopelijk biedt dit artikel je wat inspiratie om zelf aan de slag te gaan om voor 9 mei zelf een leuke mail te versturen, zodat jouw klanten op tijd een cadeautje kunnen bestellen.

 

Moederdag campagne voorbeeld 1: korting

Naast het aantrekken van nieuwe klanten, is het natuurlijk belangrijk om huidige klanten tevreden te houden. Daarom biedt het magazine Seasons haar trouwe klanten een leuke Moederdag-aanbieding aan. Zo voelen ook trouwe klanten zich speciaal op deze feestdag.

Seasons Moederdag nieuwsbrief

 

 

Moederdag campagne voorbeeld 2: nieuwe klanten

E-mailmarketing wordt vaak ingezet om prospects te converteren naar nieuwe klanten. Moederdag is hier een perfecte aanleiding voor. Onderstaande mail biedt de lezer een aanbieding aan, waarvan ook de moeder kan meeprofiteren. Wat is er leuker dan een cadeau voor een ander kopen én het zelf ook mogen ontvangen?

Nieuwe klant Moederdag nieuwsbrief

 

 

Moederdag campagne voorbeeld 3: upselling

Met dagen zoals Moederdag is het mogelijk om een bredere doelgroep aan te spreken, dan alleen je vaste lezers. Veel lezers zijn namelijk op zoek naar hét cadeau voor Moederdag. Geef ze daarom een leuke aanbieding, die besteed wordt aan hun moeder. Met een beetje geluk is de moeder straks ook klant.

Upselling Moederdag nieuwsbrief

 

 

Moederdag campagne voorbeeld 4: win-back

Feestdagen als Moederdag kunnen ook ingezet worden om oude klanten terug te winnen. Het tijdschrift Paleo stuurt haar oude klanten een aanbieding waar ze bijna geen nee tegen kunnen zeggen. De lezer voelt zich echter niet ongevraagd benaderd aangezien het op een luchtige manier wordt gebracht.

win-back Moederdag nieuwsbrief

 

 

Conclusie

Met feestdagen als Moederdag voor de deur is het verstandig om campagnes vooraf goed in te plannen. Maak gebruik van feestdagen zoals deze om de marketingdoelstellingen van dit jaar te behalen. Het is een succesvolle manier om nieuwe content te creëren én meer conversie te halen. Aanbiedingen tijdens Moederdag worden door iedereen gewaardeerd. Aan de hand van de vier bovenstaande voorbeelden kun jij direct aan de slag om nieuwe klanten aan te trekken, oude klanten terug te winnen of huidige klanten een extraatje te bieden.

Ben je benieuwd naar wat Basedriver voor jouw organisatie kan betekenen op het gebied van mails versturen? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen of neem vrijblijvend contact met ons op!.

Voor hulp bij het maken van de content kalender, kan je ook kijken in onze marketing kalender voor 2021.

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.