Roularta Media Groep live!

Leonie Bakker van Roularta Media Groep aan het woord

12 april 2023 - 4 minuten
Gekleurde balk

Eind vorig jaar ging de eerste mailing er al uit voor de Krant van West-Vlaanderen, maar afgelopen maart is Basedriver echt live gegaan voor Roularta Media Groep. Hoe is dit in zijn werk gegaan – en belangrijker nog – hoe is Basedriver bevallen? We vroegen het aan Leonie Bakker, CRM Lead België-Nederland bij Roularta Media Group. 

 

Waarom heeft Roularta Media Groep voor Basedriver gekozen? 

Leonie: “In Nederland gebruiken we Basedriver al en het werkt goed. Basedriver kan personaliseren op contentniveau. Het is daardoor in potentie een heel interessant pakket, met name als een bedrijf zijn data-inrichting op orde heeft. Daarnaast spreekt Basedriver de taal van uitgeverijen en begrijpt dus wat er van belang is. Dat is toch anders dan alleen een pakket afnemen.” 

 

Welke uitdagingen lost Basedriver voor Roularta Media Groep op? 

“Basedriver combineert alle beschikbare profieldata tot een golden profile. Voor het eerst weten we bij Roularta Media Groep in één selectie of een profiel abonnee is, wat zijn online gedrag is en of deze persoon ook producten aankoopt via de shops. Alle beschikbare data wordt in Basedriver gecombineerd tot één profiel en tegelijkertijd kunnen we in Basedriver ook het gedrag van de ontvanger op marketing-output inzetten om vervolgacties mee te triggeren.”, aldus Leonie, 

Leonie geeft aan dat met Basedriver de tijd die marketeers voor mailings nodig hebben drastisch wordt verkort. Marketeers kunnen veel sneller communiceren met hun doelgroep. De keten van de briefing van een campagne tot een contactmoment kan nu ingekort worden omdat je met Basedriver de marketeer zelf aan de knoppen kan zetten. Je hebt dus niet overal meer specialisten voor nodig. 

Op dit moment is Roularta Media Groep vooral nog druk met het implementeren en inrichten van Basedriver. De merken worden ingericht en de benodigde data wordt dagelijks aangeleverd. Natuurlijk wordt alles daarna goed geanalyseerd. Het CRM-team is hier nu nog druk mee bezig. Leonie: “We zijn sinds eind maart echt live en zijn nu nog vooral bezig met het sturen van commerciële e-mails. Vervolgens zullen we ons richten op commerciële derden en business to business-mailings. De volgende stap zal zijn direct mail en telemarketing via Basedriver te laten lopen. Tenslotte is ons doel hyperpersonalisatie via Mijn Magazines Family-abonnementen.” Dat laatste is een overkoepelend digitaal account met daarin een rijk aanbod van artikelen en video’s van alle Roularta magazine-merken. Het account kan gedeeld worden met twee gezinsleden. Dit abonnement bestaat al bij de Belgische tak van Roularta Media Groep. Voordat dit alles gerealiseerd kan worden, zal er nog een heleboel getest moeten worden. 

 

New Skool Media 

Basedriver kwam niet helemaal uit de lucht vallen voor Roularta Media Groep. Roularta Nederland – tot en met 2022 nog New Skool Media – is onderdeel van het Belgische Roularta Media Groep. New Skool Media werkte al met Basedriver en was heel tevreden. Toen New Skool Media zich in 2014 afsplitste van Sanoma, had ze alleen Copernica, maar nog geen centrale database. Het was destijds dus mogelijk met Basedriver te starten zonder al te veel bagage.  

Leonie vindt het heel leerzaam om nu te zien hoe Basedriver bij zo’n groot bedrijf als Roularta Media Groep werkt. New Skool Media werkte selfsupporting en efficiënt met Basedriver. Bij Roularta Media Groep werkt het allemaal net even anders. “Een corporate bedrijf werkt nou eenmaal anders. Het is niet alleen een implementatie van een nieuw stukje software, het is ook een belangrijke organisatiewijziging die daarmee gepaard gaat.” 

 

De ervaringen tot nu toe 

De samenwerking verloopt volgens Leonie heel soepel. “Basdriver voelt de behoefte van een uitgeverij heel goed aan. Het werken met Basedriver gaat tot nu toe goed. Het template werkt eenvoudig en de selecties zijn makkelijk te maken. De resultaten zijn zodoende prima en het werkt snel.” Tot nu toe heeft Basedriver verzendingen gedaan voor de Krant van West- Vlaanderen, Libelle, Knack, Femmes d’Aujourd’hui en Le Vif. Op de planning staan nu de reismerken, zoals Knack Reizen, maar ook Flair, Femmes en de Franstalige versies van tijdschriften. Ondertussen zal Basedriver zich voor Roularta Media Groep verder ontwikkelen tot een multichannel systeem, waarin e-mailmarketing gecombineerd zal worden met telemarketing, direct marketing, messaging en customer data platform. Kortom, nog betere personalisatie ligt in het verschiet! 

 

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.