Mailing Valentijnsdag: Vijf voorbeelden voor de perfecte Valentijnsdagmailing

Vijf voorbeelden van wat er mogelijk is met Valentijnsdagcampagnes

26 januari 2023 - 3 minuten
Gekleurde balk

14 Februari is het zover: de dag van de liefde. Een nieuwsbrief via e-mail is een uitstekende manier om voor deze dag klanten en prospects te bereiken. Om meer te bereiken met e-mailmarketing zijn persoonlijke en relevante e-mails van groot belang. Veel bedrijven zijn je al voorgegaan met een speciale boodschap of aanbieding voor Valentijnsdag. E-mailen is een luchtige manier van communiceren, waarbij ook relevante content naar jouw doelgroep overgebracht kan worden. Zo kan een Valentijnmail ook voor jouw doelgroep interessant zijn. 

In deze blogpost hebben wij vijf inspirerende voorbeelden onder elkaar gezet. 

 

  • Een Valentijnsdag-nieuwsbrief is het middel om op een leuke manier in contact te komen of blijven met prospects en klanten. 
  • Er zijn meerdere doelstellingen die met content rondom feestdagen behaald kunnen worden. 
  • Door middel van vijf voorbeelden laten we je zien wat er mogelijk is met nieuwsbrieven rondom Valentijnsdag. 

 

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver 

 

Valentijnmailing voorbeeld 1: Inspireer de lezer 

Het populaire magazine Delicious inspireert haar lezers met romantische ideeën voor lekkere en creatieve recepten. Op deze manier voelt de lezer zich betrokken en krijgt relevante content in zijn of haar mailbox. Dit is een leuke manier om Valentijncontent te delen, zonder een direct commercieel doel. Hoewel dit mensen die nog niet lid zijn natuurlijk kan inspireren een abonnement te overwegen! 

 

Valentijnmailing voorbeeld 2: een cadeau voor de lezer 

De Quest gebruikt Valenstijndag om te trakteren op een online uitgave van de Quest Extra, helemaal gericht op de liefde. Dit is een originele manier om je content te delen, eveneens met een niet direct commercieel doel. Op deze manier beloon je klanten en weet je tegelijkertijd klanten aan je te binden. 

 

 Valentijnmailing voorbeeld 3: Customer winback 

Waar abonnementen worden afgenomen, worden er ook abonnementen opgezegd. Het magazine TUINseizoen probeert haar oude klanten terug te werven door een passende aanbieding te mailen op Valentijnsdag. Deze mail gaat niet direct over Valentijnsdag, maar van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt om de klant op een enthousiaste manier te benaderen, waardoor de kans groter wordt dat deze de stap zet om terug te komen. 

 

 

Valentijnmailing voorbeeld 4: Kortingsactie 

Op Valentijnsdag willen veel mensen zichzelf of iemand anders graag iets extra’s geven. Het magazine KNIP biedt haar klanten verschillende patronen aan met een leuke korting. Op deze manier geeft de verzender haar klant het gevoel dat zij juist op deze dag iets moeten bestellen. Dit heeft een positieve werking op de dagomzet van 14 februari. 

 

Valentijnmailing voorbeeld 5: Cadeau-abonnement 

Een Valentijnactie hoeft niet per se van een enkel tijdschrift te komen, maar kan ook een actie zijn van de uitgever. Klanten en prospects krijgen op Valentijnsdag de mogelijkheid om te een tijdschriftabonnement cadeau te geven aan zichzelf of een ander. Daarbij biedt de uitgever de keuze uit de verschillende tijdschriften. Hierdoor is deze mailing geschikt voor een hele grote doelgroep. 

 

 

Conclusie: Maak gebruik van feestdagen en speciale gelegenheden! 

Content bedenken voor een goede nieuwsbrief is niet altijd even makkelijk. Maak daarom goed gebruik van voor de hand liggende kansen. Feestdagen en speciale gelegenheden zijn leuke onderwerpen die iedereen kent en waar voor iedere organisatie bijpassende content te ontwerpen is. Wees creatief en origineel! Met e-mailmarketing bereik je jouw doelgroep op een enthousiaste manier en creëer je commerciële kansen. 

Wil jij een handige tool met daarin alle speciale en feestdagen in een overzicht? Maak dan gebruik van de Basedriver marketingkalender van 2023. 

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.