De aantallen ontvangers zijn anders dan ik verwacht

30 januari 2020 - 4 minuten
Gekleurde balk

De aantallen ontvangers zijn anders dan ik verwacht

← Terug naar kennisbank

De aantallen ontvangers zijn anders dan ik verwacht

In Basedriver zie je in de campagne aan de linkerkant wat het totale bereik van het contactmoment is. Aan de rechterkant zie je onder het tabblad Samenstellen welke verschillende varianten er gestuurd zullen worden. Bij elke variant zie je een aantal staan. Dit zijn de aantallen profielen waar de variant naar toe gemaild zal worden.

contactmoment_bereik

Lager dan verwacht

Het kan voorkomen dat de Aantallen die bij de Varianten te zien zijn, niet overeenkomen met het Totale bereik. Dit betekent dat niet de volledige base gemaild zal worden. Ook kan het voorkomen dat het Totale bereik anders is dan je verwacht.

Dit kan meerdere redenen hebben. In dit artikel zullen we de meest voorkomende redenen behandelen.

Als eerste behandelen we heb tabje Algemeen binnen een contactmoment. We behandelen ten minste de volgende aspecten:

  • Soort
  • Land
  • Betreft merken
  • Betreft NIET merken
  • Ontdubbelen data
  • Insluiten en uitsluiten (Nieuw in Basedriver versie 9.9!)

uitsluiten marketing makers

 

Soort

Bij Soort is het mogelijk om aan te geven naar welke groep profielen je de mailing wilt versturen. Veelgekozen opties zijn Actieven, bedankers, nieuwsbrief en prospects. De keuzes die je hebt zijn verschillend per organisatie.

Controleer of je de juiste soort hebt geselecteerd. Er kan bijvoorbeeld een verschil zijn in de aantallen profielen als je een andere Soort selecteert.

soort keuze dropdown

Land

Het is in Basedriver mogelijk om profielen te selecteren waarvan bekend is in welk land zij zich bevinden. De beschikbare keuzes bij Land is afhankelijk van de informatie die jouw organisatie heeft van de profielen.

Indien er van een profiel niet bekend is in welk het zich bevindt, dan wordt het profiel in de selectie alleen meegenomen als er gekozen wordt voor Wereld.

Controleer of je de juiste keuze hebt gemaakt bij Land.

land keuze dropdown

Merken

Bij Betreft merken maak je een keuze van welk merk je de profielen wilt aanschrijven. Indien de aantallen profielen van jouw selectie lager of hoger zijn dan verwacht, controleer dan goed of je de juiste keuze hebt gemaakt bij deze optie.

Betreft merken

Bij Betreft merken bepaal je van welk merk je de profielen wilt mailen. Heb je het juiste merk gekozen?

betreft merken keuze

Betreft NIET merken

Bij Betreft NIET merken bepaal je welke profielen die onder een bepaald merk vallen de mail niet mogen ontvangen. Let op! Als een profiel meer dan één merk als eigenschap heeft dan kan het profiel niet meegenomen worden in jouw selectie.

betreft niet merken keuze

Voorbeeld:

Het profiel jan@basedriver.com heeft een abonnement op het merk Het goede doel en een abonnement op het merk Bank voor iedereen.

Bij Betreft merken wordt het merk Het goede doel geselecteerd. Bij Betreft NIET merken wordt het merk Bank voor iedereen geselecteerd. Het profiel jan@basedriver.com wordt dus niet meegenomen in de gekozen selectie omdat de profielen met het merk Bank voor iedereen niet gemaild mogen worden.

Iedereen uitsluiten

Heb je 0 profielen in jouw selectie? Controleer dan goed of je niet per ongeluk bij Betreft NIET merken dezelfde keuze hebt gemaakt als bij Betreft merken. Met deze keuze sluit je namelijk jouw complete profielen base uit.

Zie de afbeelding hieronder voor een voorbeeld.

betreft merken en betreft niet merken

Insluiten en uitsluiten van merk en soort, nieuw in Basedriver versie 9.9!

In Basedriver versie 9.9 is het Algemeen tabje vernieuwd. Het is in Basedriver nu mogelijk om nog specifiekere selecties te maken voor jouw campagne.

Het is nu mogelijk om per soort per merk groepen profielen in te sluiten en uit te sluiten. Zijn de aantallen van jouw selectie lager of hoger dan verwacht? Controleer dan goed of je keuzes bij het insluiten en uitsluiten kloppen.

Heb je bijvoorbeeld bij Insluiten gekozen voor Nieuwsbrief en selecteer je vervolgens mij Uitsluiten ook Nieuwsbrief terwijl je géén merk hebt geselecteerd? Dan heb je de selectie die je bij Insluiten gemaakt hebt, ongedaan gemaakt bij Uitsluiten. Bij insluiten heb je namelijk gekozen om de Nieuwsbrieflezers te gaan mailen. Maar als je bij Uitsluiten ook Nieuwsbrief selecteert, dan heb je feitelijk ervoor gezorgd dat je alle Nieuwsbrieflezers uitsluit op de selectie die je gemaakt hebt.

insluiten uitsluiten nieuwsbrief

Let er dus goed op dat je de juiste keuzes hebt gemaakt bij het insluiten en uitsluiten!

Ontdubbelen data

Indien een campagne meerdere producten bevat en er klanten zijn die meerdere producten hebben afgenomen, dan zorgt ontdubbelen ervoor dat de klant één contactmoment ontvangt.

Regels voor verzending

Bij regels voor verzending is het mogelijk om jouw gekozen selectie te verfijnen. Hierover kan je meer lezen op deze pagina.

Meer informatie

Wil je hier meer informatie over lezen? Klik dan hier voor een introductie van Basedriver voor nieuwe gebruikers.

Neem contact op met Basedriver support

Heeft bovenstaande niet geholpen, dan staat ons support team voor je klaar.

Stel een vraag aan Support

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.