Black Friday e-mail marketing campagnes die zorgen voor meer omzet

Met dit stappenplan zorg je voor succesvolle Black Friday en Cyber Monday campagnes

11 oktober 2021 - 8 minuten
Gekleurde balk
 • Black Friday en Cyber Monday vallen dit jaar op 26 en 29 november.
 • Deze dagen zijn uitgegroeid tot de belangrijkste online sales-dagen van het jaar
 • Om op te vallen en succesvol te zijn is een goede voorbereiding met meerdere contactmomenten noodzakelijk

Het is weer die tijd van het jaar… Black Friday en Cyber Monday komen eraan!

Dit zijn de dagen waarop records gebroken worden en vormen de aanloop naar de feestdagen. Een enorm belangrijke periode want na weken of zelfs maanden voorbereiding moet het nu gebeuren! Als het goed is staat de site er goed bij en heb je de aanbiedingen al voor elkaar. E-mail marketing is ook dit jaar één van de belangrijkste manieren om jouw aanbiedingen onder de aandacht te brengen.

In dit bericht gaan we dieper in op manieren op e-mail marketing te gebruiken tijdens Black Friday en Cyber Monday. Volg je dit stappenplan, dan is de kans groot dat deze dagen ook voor jou succesvol gaan worden!

Wanneer is Black Friday 2021

Black Friday 2021 valt op 26 november en Cyber Monday valt op 29 november. De week voorafgaand aan Black Friday wordt ook wel Cyber Week genoemd want gedurende de hele week verwachten consumenten al aanbiedingen. Gedurende deze week probeert vrijwel ieder bedrijf aanbiedingen te promoten, de concurrentie is dus groot.

De aanloop naar Black Friday en Cyber Monday start al eerder, vanaf 15 november kan je er al voor kiezen mensen te informeren over aanbiedingen en acties, waarschijnlijk is de attentiewaarde in deze week wat hoger, omdat de concurrentie lager is.

Deze periode eindigt niet op Cyber Monday. We zien dat er nog reminders gestuurd worden in de dagen erna, om geïnteresseerde klanten alsnog over de streep te trekken.

Verschillende e-mails voor Black Friday

Het ligt natuurlijk voor de hand om op Black Friday een e-mail te sturen naar zoveel mogelijk mensen met daarin het speciale Black Friday aanbod. Er is echter nog veel meer mogelijk. We zien vaak de volgende soorten e-mail campagnes:

Pre-black friday mailing

In de week voorafgaand aan Black Friday kan je een aankondiging sturen van de aanbiedingen. Hiermee zorg je ervoor dat jouw ontvangers alvast weten dat je iets interessants voor ze hebt. Als je speciale acties hebt, zoals een deal per dag of een deal per uur, dan is dit de periode om jouw actie onder de aandacht te brengen.

Ook is het mogelijk om ontvangers alvast exclusieve toegang te geven tot de aanbiedingen, zoals in het voorbeeld van ZAGG. Hiermee zorg je direct voor conversie.

Black Friday E-mail Marketing

Het is natuurlijk wel belangrijk om iets aan de verbeelding over te laten. Je hebt namelijk altijd mensen die wachten tot op het laatste moment of alle aanbiedingen willen zien. Je kunt er daarom voor kiezen om nog een extra aanbieding ‘verborgen’ te laten die op Black Friday of Cyber Monday zelf pas bekend gemaakt wordt.

Commerciële mailings tijdens Cyber Week

Afhankelijk van de hoeveelheid aanbiedingen kan je tijdens Cyber Week aardig los gaan met mailings. Ontvangers verwachten dat ze veel mail krijgen en openen vaker hun e-mail. Ze willen weten wat er te halen valt! Als je voldoende te melden hebt dan is er niets mis mee om dagelijks of zelfs meerdere keren per dag een mailing te versturen.

Zorg er wel voor dat je herkent wie er echte interesse heeft. Bijvoorbeeld door mensen uit te sluiten die hun mail nooit openen. Black Friday en Cyber Monday zijn natuurlijk niet voor iedereen interessant.

Aangezien de aanbiedingen vaak scherper zijn dan normaal is het ook belangrijk dat je rekening houdt met bestaande klanten. Er is natuurlijk niets vervelender als een aanbieding krijgen voor een product wat je twee weken daarvoor gekocht hebt.

Bij deze mailings is het belangrijk om heel snel heel concreet te worden. Maak de aanbieding zo simpel mogelijk en zorg dat in één oogopslag duidelijk is wat je te bieden hebt. Mails worden goed geopend maar de attentiewaarde is laag. Hoe meer de mailing eruit springt, hoe beter het is. Een aftelkalender is ook een leuk detail wat maakt dat er meer urgentie is bij de lezer.

Let ook goed op het verzendmoment van de mailings. Omdat het druk is in de inbox moet je misschien de verzendtijden aanpassen. Wij adviseren veel klanten om de mailing wat vroeger in de ochtend in te plannen, de attentiewaarde is op dat moment het hoogst. Als je een algoritme hebt wat het beste verzendmoment bepaald, dan kan je dat ook nu inzetten.

Black Friday E-mail Deal

Reminders en abandoned-cart mailings

Er zijn altijd mensen die nét vergeten om de winkelwagen af te ronden. Soms moeten mensen er gewoon nog even over nadenken. Een reminder is in dat geval een uitstekend middel om mensen alsnog over de streep te trekken. Wij zien dat onze klanten vaak aanbiedingen hebben tot de woensdag na Cyber Monday. Die dagen worden gebruikt om mensen te benaderen die interesse hebben getoond maar niet hebben gekocht.

Het is overigens niet verstandig om alle aanbiedingen door te laten lopen, als er een aantal aanbiedingen zijn uitverkocht dan verhoogt dat de urgentie en daarmee de conversie.

Uiteraard stuur je een reminder niet naar de mensen die wél gekocht hebben, die moeten uitgesloten worden van de selectie.

Stappenplan voor een Black Friday Campagne

De campagne voor Black Friday en Cyber Monday begint op 15 november en eindigt op 1 december. In deze periode ga je waarschijnlijk tussen de 5 en 25 mailings versturen in verschillende gepersonaliseerde varianten. Om die periode goed door te komen kan je het volgende stappenplan volgen:

  1. Zorg voor een analyse en maak data op orde
   Wij adviseren om tijdens de voorbereiding goed te kijken naar de resultaten van het voorgaande jaar. Er zijn een aantal zaken belangrijk:

   1. Wanneer zijn mailings verstuurd en wat waren de openratio’s en clickratio’s.
   2. Welke content heeft gezorgd voor de meeste respons.
   3. Welke aanbiedingen hebben gezorgd voor de meeste conversie.
   4. Wat had je vorig jaar kunnen doen om meer omzet te halen.
  2. Stel realistische doelstellingen en maak passende aanbiedingen.
   Om tot een goede campagne te komen is het belangrijk om realistische doelstellingen te stellen. Deze doelstellingen baseer je op de resultaten van vorig jaar en de resultaten van dit jaar. De aanbiedingen die je gaat maken volgen uit deze doelstelling. Heb je behoefte aan meer omzet, dan moet je wellicht wat scherpere aanbiedingen maken.
  3. Maak een content kalender met de belangrijkste aanbiedingen per dag
   In een content kalender kan je de aankondigingen, commerciële mailings en reminders opnemen die je gaat versturen rondom Black Friday. Het is verstandig om ook de doelstellingen per mailing op te nemen in de kalender, hiermee zorg je ervoor dat je het resultaat kunt monitoren gedurende de periode
  4. Gebruik de aanloop naar Black Friday om aanbiedingen te testen
   De aankondigingsmail die je in de week voor Black Friday verstuurd kan je gebruiken om verschillende aanbiedingen te testen. Hiervoor gebruik je bij voorkeur de groep die vorig jaar ook interesse heeft getoond in Black Friday. Je zorgt er dan namelijk voor dat de test leidt tot meer respons. Het is mogelijk om op dinsdag een A/B test te sturen met verschillende aanbiedingen en de definitieve mail de donderdag erna
  5. Zet de commerciële mailings en reminders vooraf klaar, zorg dat je ze nog kunt aanpassen
   Het is verstandig om mailings vooraf klaar te zetten, dat bespaart veel tijd gedurende de week. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je tijd hebt om de content nog bij te stellen, afhankelijk van de resultaten van de tests.
  6. Werk de resultaten bij in een dashboard of de content kalender
   Gedurende de week is het belangrijk om de resultaten inzichtelijk te hebben. Is de omzet naar verwachting, welke aanbieding loopt het beste, worden de mails goed geopend. Op basis van deze gegevens kan je namelijk besluiten om bij te stellen.
  7. Zorg voor onboarding na Cyber Week
   Als het goed is heb je na Cyber Week veel nieuwe klanten binnengehaald. Dit is hét moment om een goede indruk te maken! Besteed daarom na Cyber Week extra aandacht aan onboarding en de welkomstcampagne, dit is de eerste stap om waardevolle klanten te behouden.

Wij zien dat klanten die vooraf een goed plan maken voor Black Friday en Cyber Monday betere resultaten behalen. Ervaring leert dat weinig marketeers de tijd hebben om hier maanden van te voren mee aan de slag te gaan, daarom is het goed om te weten dat je het plan ook in korte tijd kunt doorlopen!

Begin je een week van te voren? Zelfs dan is het verstandig om het stappenplan te gebruiken, dan is de kans op een goed resultaat een stuk hoger.

Veel plezier!

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

 • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
 • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
 • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.

 

[fluentform id="19"]
<div class='fluentform fluentform_wrapper_19'> <style id="fluentform_custom_css_19" type="text/css"> /*input style*/ .fluent_form_17 frm-fluent-form{ margin-bottom: 10px; } .fluent_form_17 .ff-el-input--content{ padding: 6px 12px; /*change padding*/ background-color: #fff; /*change background color*/ border: 1px solid #ced4da; /*change border width and color*/ border-radius: 10px; /*change corner round/ border radius*/ margin-bottom: 10px; } .fluent_form_17 .ff-el-form-control{ padding: 6px 12px; /*change padding*/ background-color: #fff; /*change background color*/ border: 1px solid #ced4da; /*change border width and color*/ border-radius: 10px; /*change corner round/ border radius*/ margin-bottom: 10px; } </style> <style id="fluentform_styler_css_19" type="text/css"> .fluentform_wrapper_19{ margin: px; } .fluentform_wrapper_19{ padding: px; } .fluentform_wrapper_19 .ff-el-input--content input, .fluentform_wrapper_19 .ff-el-input--content textarea, .fluentform_wrapper_19 .ff-el-input--content select, .fluentform_wrapper_19 .choices__list--single, .fluentform_wrapper_19 .choices[data-type*='select-multiple'] { color: rgba(21, 49, 88, 1);border-style: solid;border-color: rgba(245, 137, 68, 1);border-width: 1px;border-radius: 10px; } .fluentform_wrapper_19 .frm-fluent-form .choices__list--dropdown { border-style: solid;border-color: rgba(245, 137, 68, 1);border-width: 1px;border-radius: 10px; } .fluentform_wrapper_19 .ff_submit_btn_wrapper .ff-btn-submit { background-color: rgba(245, 137, 68, 1);color: rgba(21, 49, 88, 1);padding: px;margin: px; } </style> <form data-form_id="19" id="fluentform_19" class="frm-fluent-form fluent_form_19 ff-el-form-top ff_form_instance_19_2 ff-form-loading" data-form_instance="ff_form_instance_19_2" method="POST" > <span style="display: none !important;"><input type="checkbox" name="item__19__fluent_checkme_" value="1" style="display:none !important;" tabindex="-1"></span> <input type='hidden' name='__fluent_form_embded_post_id' value='6135' /><input type="hidden" id="_fluentform_19_fluentformnonce" name="_fluentform_19_fluentformnonce" value="0c9270abd5" /><input type="hidden" name="_wp_http_referer" value="/abonnementen-marketing/black-friday-e-mail-marketing-campagnes-die-zorgen-voor-meer-omzet/" /><div data-type="name-element" data-name="FirstName" class=" ff-field_container ff-name-field-wrapper" ><div class='ff-t-container'><div class='ff-t-cell '><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label ff-el-is-required asterisk-right'><label for='ff_19_FirstName_last_name_'>Voornaam</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="text" name="FirstName[last_name]" id="ff_19_FirstName_last_name_" class="ff-el-form-control" placeholder="Voornaam" ></div></div></div></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-19_1" ><br /></div><div data-type="name-element" data-name="LastName" class=" ff-field_container ff-name-field-wrapper" ><div class='ff-t-container'><div class='ff-t-cell '><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label ff-el-is-required asterisk-right'><label for='ff_19_LastName_last_name_'>Achternaam</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="text" name="LastName[last_name]" id="ff_19_LastName_last_name_" class="ff-el-form-control" placeholder="Achternaam" ></div></div></div></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-19_2" ><br /></div><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label ff-el-is-required asterisk-right'><label for='ff_19_Mailaddress'>E-mail</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="email" name="Mailaddress" id="ff_19_Mailaddress" class="ff-el-form-control" placeholder="E-mail Adres" data-name="Mailaddress" ></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-19_3" ><br /></div><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label asterisk-right'><label for='ff_19_Company'>Bedrijfsnaam</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="text" name="Company" class="ff-el-form-control" placeholder="Bedrijfsnaam" data-name="Company" id="ff_19_Company" ></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-19_4" ><br /></div><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--content'><div class='ff-el-form-check ff-el-form-check-'><label class='ff-el-form-check-label' for=input_checkbox_m0tavp_1_faa29810b05b0d93a5ddaeb304dca9c2><input type="checkbox" name="input_checkbox_m0tavp_1[]" data-name="input_checkbox_m0tavp_1" class="ff-el-form-check-input ff-el-form-check-checkbox" value="Ja, ik wil wil meer weten over Basedriver en geef toestemming mijn gegevens veilig op te slaan, conform onze &lt;a href=&quot;https://basedriver.com/privacyverklaring/&quot;&gt;Privacy verklaring&lt;/a&gt;." id='input_checkbox_m0tavp_1_faa29810b05b0d93a5ddaeb304dca9c2'> <span>Ja, ik wil wil meer weten over Basedriver en geef toestemming mijn gegevens veilig op te slaan, conform onze <a href="https://basedriver.com/privacyverklaring/">Privacy verklaring</a>.</span></label></div></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-19_5" ><br /></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-19_6" ><br /></div><input type="hidden" name="optRouteToAdd" value="SubscriptionFormNewsLetterAPI" data-name="optRouteToAdd" ><input type="hidden" name="attribute" value="2021 webinar omzetkansen" data-name="attribute" ><input type="hidden" name="campaignId" value="52" data-name="campaignId" ><input type="hidden" name="contactmomentId" value="11" data-name="contactmomentId" ><input type="hidden" name="FormName" value="OptinMonster_webinar_omzetkansen" data-name="FormName" ><input type="hidden" name="marketingLabelShortCode" value="BD" data-name="marketingLabelShortCode" ><input type="hidden" name="okForOptCodes" value="N" data-name="okForOptCodes" ><input type="hidden" name="conditions" value="Ja, ik wil wil meer weten over Basedriver en geef toestemming mijn gegevens veilig op te slaan, conform onze privacy verklaring." data-name="conditions" ><div class='ff-el-group ff-text-right ff_submit_btn_wrapper'><button type="submit" class="ff-btn ff-btn-submit ff-btn-md ff_btn_style" >Nu verzenden</button><style>form.fluent_form_19 .ff-btn-submit { background-color: #409EFF; color: #ffffff; }</style></div></form><div id='fluentform_19_errors' class='ff-errors-in-stack ff_form_instance_19_2 ff-form-loading_errors ff_form_instance_19_2_errors'></div></div> <script type="text/javascript"> window.fluent_form_ff_form_instance_19_2 = {"id":"19","settings":{"layout":{"labelPlacement":"top","helpMessagePlacement":"with_label","errorMessagePlacement":"inline"},"id":"95","restrictions":{"denyEmptySubmission":{"enabled":false}}},"form_instance":"ff_form_instance_19_2","form_id_selector":"fluentform_19","rules":{"FirstName[last_name]":{"required":{"value":true,"message":"Dit veld is verplicht"}},"LastName[last_name]":{"required":{"value":true,"message":"Dit veld is verplicht"}},"Mailaddress":{"required":{"value":true,"message":"Dit veld is verplicht!"},"email":{"value":true,"message":"Dit veld moet een geldig e-mailadres bevatten"}},"Company":{"required":{"value":false,"message":"Dit veld is verplicht"}},"input_checkbox_m0tavp_1":{"required":{"value":true,"message":"This field is required"}}}}; </script>
[fluentform id="17"]
<div class='fluentform fluentform_wrapper_17'> <style id="fluentform_custom_css_17" type="text/css"> /*input style*/ .fluent_form_17 frm-fluent-form{ margin-bottom: 10px; } .fluent_form_17 .ff-el-input--content{ padding: 6px 12px; /*change padding*/ background-color: #fff; /*change background color*/ border: 1px solid #ced4da; /*change border width and color*/ border-radius: 10px; /*change corner round/ border radius*/ margin-bottom: 10px; } .fluent_form_17 .ff-el-form-control{ padding: 6px 12px; /*change padding*/ background-color: #fff; /*change background color*/ border: 1px solid #ced4da; /*change border width and color*/ border-radius: 10px; /*change corner round/ border radius*/ margin-bottom: 10px; } </style> <style id="fluentform_styler_css_17" type="text/css"> .fluentform_wrapper_17{ margin: px; } .fluentform_wrapper_17{ padding: px; } .fluentform_wrapper_17 .ff-el-input--content input, .fluentform_wrapper_17 .ff-el-input--content textarea, .fluentform_wrapper_17 .ff-el-input--content select, .fluentform_wrapper_17 .choices__list--single, .fluentform_wrapper_17 .choices[data-type*='select-multiple'] { color: rgba(21, 49, 88, 1);border-style: solid;border-color: rgba(245, 137, 68, 1);border-width: 1px;border-radius: 10px; } .fluentform_wrapper_17 .frm-fluent-form .choices__list--dropdown { border-style: solid;border-color: rgba(245, 137, 68, 1);border-width: 1px;border-radius: 10px; } .fluentform_wrapper_17 .ff_submit_btn_wrapper .ff-btn-submit { background-color: rgba(245, 137, 68, 1);color: rgba(21, 49, 88, 1);padding: px;margin: px; } </style> <form data-form_id="17" id="fluentform_17" class="frm-fluent-form fluent_form_17 ff-el-form-top ff_form_instance_17_3 ff-form-loading" data-form_instance="ff_form_instance_17_3" method="POST" > <span style="display: none !important;"><input type="checkbox" name="item__17__fluent_checkme_" value="1" style="display:none !important;" tabindex="-1"></span> <input type='hidden' name='__fluent_form_embded_post_id' value='6135' /><input type="hidden" id="_fluentform_17_fluentformnonce" name="_fluentform_17_fluentformnonce" value="0c9270abd5" /><input type="hidden" name="_wp_http_referer" value="/abonnementen-marketing/black-friday-e-mail-marketing-campagnes-die-zorgen-voor-meer-omzet/" /><div data-type="name-element" data-name="LastName" class=" ff-field_container ff-name-field-wrapper" ><div class='ff-t-container'><div class='ff-t-cell '><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label ff-el-is-required asterisk-right'><label for='ff_17_LastName_last_name_'>Naam</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="text" name="LastName[last_name]" id="ff_17_LastName_last_name_" class="ff-el-form-control" placeholder="Naam" ></div></div></div></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-17_1" ><br /></div><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label ff-el-is-required asterisk-right'><label for='ff_17_Mailaddress'>E-mail</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="email" name="Mailaddress" id="ff_17_Mailaddress" class="ff-el-form-control" placeholder="E-mail Adres" data-name="Mailaddress" ></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-17_2" ><br /></div><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--label asterisk-right'><label for='ff_17_Company'>LinkedIn profiel</label> </div><div class='ff-el-input--content'><input type="text" name="Company" class="ff-el-form-control" placeholder="LinkedIn profiel" data-name="Company" id="ff_17_Company" ></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-17_3" ><br /></div><div class='ff-el-group ff-el-form-hide_label'><div class='ff-el-input--content'><div class='ff-el-form-check ff-el-form-check-'><label class='ff-el-form-check-label' for=input_checkbox_m0tavp_1_dc4e23f196840ac7cf7e057b5e74b473><input type="checkbox" name="input_checkbox_m0tavp_1[]" data-name="input_checkbox_m0tavp_1" class="ff-el-form-check-input ff-el-form-check-checkbox" value="Ja, ik wil wil meer weten over Basedriver en geef toestemming mijn gegevens veilig op te slaan, conform onze privacy verklaring." id='input_checkbox_m0tavp_1_dc4e23f196840ac7cf7e057b5e74b473'> <span>Ja, ik wil wil meer weten over Basedriver en geef toestemming mijn gegevens veilig op te slaan, conform onze privacy verklaring.</span></label></div></div></div><div class='ff-el-group' data-name="custom_html-17_4" ><br /></div><input type="hidden" name="optRouteToAdd" value="SubscriptionFormNewsLetterAPI" data-name="optRouteToAdd" ><input type="hidden" name="attribute" value="Sollicitant" data-name="attribute" ><input type="hidden" name="campaignId" value="65" data-name="campaignId" ><input type="hidden" name="contactmomentId" value="1" data-name="contactmomentId" ><input type="hidden" name="FormName" value="OptinMonster_Sollicitatie_popup" data-name="FormName" ><input type="hidden" name="marketingLabelShortCode" value="BD" data-name="marketingLabelShortCode" ><input type="hidden" name="okForOptCodes" value="N" data-name="okForOptCodes" ><input type="hidden" name="conditions" value="Ja, ik wil wil meer weten over Basedriver en geef toestemming mijn gegevens veilig op te slaan, conform onze privacy verklaring." data-name="conditions" ><div class='ff-el-group ff-text-right ff_submit_btn_wrapper'><button type="submit" class="ff-btn ff-btn-submit ff-btn-md ff_btn_style" >Nu verzenden</button><style>form.fluent_form_17 .ff-btn-submit { background-color: #409EFF; color: #ffffff; }</style></div></form><div id='fluentform_17_errors' class='ff-errors-in-stack ff_form_instance_17_3 ff-form-loading_errors ff_form_instance_17_3_errors'></div></div> <script type="text/javascript"> window.fluent_form_ff_form_instance_17_3 = {"id":"17","settings":{"layout":{"labelPlacement":"top","helpMessagePlacement":"with_label","errorMessagePlacement":"inline"},"id":"95","restrictions":{"denyEmptySubmission":{"enabled":false}}},"form_instance":"ff_form_instance_17_3","form_id_selector":"fluentform_17","rules":{"LastName[last_name]":{"required":{"value":true,"message":"Dit veld is verplicht"}},"Mailaddress":{"required":{"value":true,"message":"Dit veld is verplicht!"},"email":{"value":true,"message":"Dit veld moet een geldig e-mailadres bevatten"}},"Company":{"required":{"value":false,"message":"Dit veld is verplicht"}},"input_checkbox_m0tavp_1":{"required":{"value":true,"message":"This field is required"}}}}; </script>