Acquisitie mail voorbeeld: 5 effectieve acquisitie mail voorbeelden

5 effectieve acquisitie mail voorbeelden

23 maart 2021 - 4 minuten
Gekleurde balk
  • Het versturen van acquisitie mails kan een organisatie helpen om de commerciële doelstellingen te behalen.
  • Maak de acquisitie mail niet te lang en maak het persoonlijk en waardevol voor de lezer.
  • Zorg voor een goede maildruk en benader de juiste doelgroep voor jouw product of dienst.

TIP: Lees meer over Digital Marketing Software Basedriver

Door de hoeveelheid mails die een (potentiële) klant gemiddeld in zijn of haar mailbox krijgt, wordt het steeds moeilijker om de aandacht en interesse van een prospect te krijgen. Zeker als er gebruik wordt gemaakt van koude acquisitie. Een acquisitie mail kan hier een perfect middel voor zijn, mits het goed wordt ingezet.

Een acquisitiemail wordt gebruikt om potentiële klanten te benaderen met het doel ze te laten converteren. Een conversie kan verschillende doelen hebben. Denk hierbij aan het toevoegen van de prospect aan het lezersbestand of de verkoop van een product of dienst.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een acquisitie mail de beste manier is om nieuwe klanten te werven. Het is een waardevolle tool met een minimale investering en een hoog resultaat. In deze blog geven we je 5 acquisitie mail voorbeelden die je zelf in de praktijk kunt toepassen.

 

Acquisitie mail voorbeeld 1: commercieel voorstel

De meest verstuurde mail voor acquisitie is het versturen van een commercieel voorstel, zoals een aanbieding of kennismakingspakket. Hierdoor kan iemand die nog geen ervaring heeft met het product het voor een lagere prijs proberen.

Acquisitie mail voorbeeld Foodies

 

Acquisitie mail voorbeeld 2: informeer en overtuig

Door de juiste doelgroep te mailen met relevante informatie creëer je een bepaalde overtuiging waardoor prospects de mail blijven lezen. Op deze manier betrek je nieuwe lezers bij de huidige lezersgroep. De SNS-Bank stuurt onderstaande mail om de doelgroep te informeren over veilig internetbankieren en handige financiële tips.

Acquisitie mail voorbeeld SNS-Bank

 

Acquisitie mail voorbeeld 3: functie van de nieuwsbrief

Geef bij de eerste mail die je stuurt goed aan wat de functie is van de nieuwsbrief. Zo kan de prospect zelf beslissen of die ingeschreven blijft. Alleen geïnteresseerde lezers zijn relevant, deze kunnen namelijk omgezet worden naar een klant. Marketing Makers stuurt hier de beste artikelen uit de eerder verstuurde nieuwsbrieven, om zo de lezer te informeren wat die kan verwachten.

Acquisitie mail voorbeeld MM

 

Acquisitie mail voorbeeld 4: welkomst cadeau

Om een koude lead direct te converteren naar een klant kun je gebruik maken van een welkomst cadeau. Mocht de lezer al eerder interesse hebben gehad in het product, dan is de kans op converteren hoog doordat er een leuk bijpassend cadeau bijzit. Een voorbeeld hiervan is te zien is in de onderstaande mail van ELLE.

Acquisitie mail voorbeeld ELLE

 

Acquisitie mail voorbeeld 5: inspelen op interesses

Het is mogelijk om leads in te kopen of om een doelgroep te mailen met een bepaalde interesse. Zoals hieronder te zien is, stuurt de FORMULE1 niet direct een aanbieding, maar eerst een nieuwtje over het onderwerp om zo de lezer te interesseren. Mocht er geen uitschrijving ontstaan na deze mail, is het een verstandig om een commercieel aanbod te doen.

Acquisitie mail voorbeeld F1

 

Conclusie:

Gebruik maken van acquisitie mails kan een positief effect hebben op de marketingdoelstellingen van jouw organisatie. Het is daarbij wel belangrijk om de juiste doelgroep te benaderen en te kiezen voor een juiste maildruk. Door te veel mails te sturen, zal de lezer zich sneller uitschrijven, zorg daarom voor de juiste balans. Verder is het goed om aan de hand van een dashboard in de gaten te houden hoe de acquisitie mails hebben gepresteerd. Door de uitkomsten van die statistieken toe te passen op de volgende campagne, kun je meer conversie uit de mails halen.

Ben je benieuwd naar wat Basedriver voor jouw organisatie kan betekenen als het gaat om het versturen van acquisitiemails? Bekijk dan wat wij voor jou kunnen betekenen of neem vrijblijvend contact met ons op!

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.