Record aantal e-mail berichten verstuurd in maart 2020.

e-mail marketing blijkt meer dan ooit hét kanaal om klanten thuis te bereiken

06 april 2020 - 2 minuten
Gekleurde balk

Record aantal e-mail berichten verstuurd in maart 2020

  • In maart 2020 is er een record aantal e-mail berichten verstuurd via Basedriver.
  • Het vorige record was november 2019, onder andere vanwege Black Friday.
  • De hoge openingsratio’s met Basedriver leiden niet onder het verhoogde aantal e-mail berichten.

In maart 2020 hebben marketeers een record aantal e-mail berichten verstuurd met Basedriver. Het aantal verzonden e-mail berichten lag 23% hoger dan het voorgaande record, in november 2019. Dit verschil is niet alleen te verklaren door nieuwe Basedriver klanten, ook bestaande klanten verzonden meer e-mail campagnes.

De afgelopen maand heeft het Basedriver team extra aandacht besteed om marketeers die thuis werken extra te helpen. Zo is er een Youtube kanaal geopend voor trainingen en wordt support aangeboden via WhatsApp. De kennisbank is verder uitgebreid met veelgestelde vragen.

De stijging van het aantal e-mailberichten wordt deels verklaard door verzonden service berichten met betrekking tot het Coronavirus. Veel e-mail campagnes spelen in op de actualiteit, zo stellen uitgevers hun archieven of betaalde content open als extra dienst voor mensen thuis. Ook worden er acties gevoerd om abonnees te werven en te behouden.

“E-mail marketing is het meest effectieve marketingmiddel om mensen thuis te bereiken” aldus Peter van der Schaar, directeur Basedriver. “We zien dat in deze tijd marketeers op zoek zijn naar manieren om marketingkosten te besparen en klanten te behouden, e-mail marketing is dan de eerste keuze”.

Wil je meer informatie over e-mail marketing met Basedriver?

E-mail marketing is een essentieel onderdeel van de marketing mix. Basedriver is e-mail marketing software die specifiek is gemaakt voor deze uitdaging. Bijvoorbeeld voor het automatisch benaderen van opzeggers, het versturen van persoonlijke nieuwsbrieven of automatiseren van campagnes.

We zorgen ervoor dat je meer bezoekers genereert uit e-mail marketing en dat je die bezoekers kunt herkennen op de website. Hiermee verhoog je het rendement van jouw marketing team, zonder dat de kosten stijgen. Basedriver past in een e-mail marketing strategie die leidt tot meer online bezoek en abonnees.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

In onze tweewekelijkse nieuwsbrief ontvang je updates over e-mail marketing, abonnementen marketing en exclusieve uitnodigingen voor evenementen en webinars.

Schrijf je nu in en je ontvangt direct de eerste update!

NW0000003-1-Basedriver formulier nieuwsbrief inschrijving

 

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

  • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
  • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
  • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.