e-mail marketing vacatures voorkomen: optimaliseer de werkwijze van het e-mail marketing team

Verstuur meer e-mail campagnes met minder e-mail marketeers

07 februari 2020 - 7 minuten
Gekleurde balk

E-mail marketing vacatures? Pas eerst de werkwijze aan, voordat je mensen aanneemt.

 • Naar mate je meer e-mail campagnes verstuurd worden de inspanning en kosten voor campagne management steeds hoger. Dit leidt tot e-mail marketing vacatures.
 • Organisaties die willen groeien met e-mail marketing ervaren de hoge kosten voor het werven of inhuren van een e-mail marketing team.
 • Door werkzaamheden te automatiseren en marketeers zelf aan de knoppen te zetten stijgen de resultaten uit e-mail marketing, zonder dat de kosten stijgen.

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere twee weken slimme marketing updates!

NW0000003-1-Basedriver formulier nieuwsbrief inschrijving

Veel e-mail marketing teams lopen er tegenaan dat ze, ondanks beschikbaarheid van tools of data, er toch meer van ze gevraagd wordt dan ze kunnen leveren. Spoedjes, Ad-hoc vragen, er is teveel om te doen en te  weinig tijd.

De oplossing is vaak om meer e-mail marketeers aan te nemen of in te huren, een lastige en dure oplossing. Niet voor niets zijn er de afgelopen jaren talloze bureau’s en recruiters bijgekomen om organisaties te ondersteunen met e-mail marketing vacatures.

Een e-mail marketing vacature is misschien niet nodig als je de werkwijze aanpast en investeert in de juiste software. Je krijgt dan meer voor elkaar met minder e-mail marketeers. Dit leidt tot lagere marketing kosten.

Een e-mail campagne in de praktijk

In de praktijk komt er vaak behoorlijk wat kijken bij een e-mail marketing campagne. Er moet een selectie gemaakt worden uit een bronsysteem (zoals CRM), die selectie moet ontdubbeld worden, opt-outs moeten eruit en wellicht moeten er meerdere selecties gemaakt worden voor personalisatie. Als je werkt met meerdere merken en abonnementen is deze uitdaging nog groter. Het gevolg is dat er vaak een database manager nodig is om alle lijstjes te beheren.

Vervolgens moet de content in het e-mail marketing systeem ingevoerd worden en worden er verschillende versies van de e-mail gemaakt. Ook hiervoor is vaak een specialist noodzakelijk. Het gevolg is dat de doorlooptijd voor het verzenden van een e-mail kan oplopen tot enkelen weken. Dat is zonde want de eerste stap om meer resultaat uit e-mail te halen is om vaker een e-mail te versturen.

In Basedriver zorgen we ervoor dat marketeers zelf campagnes en content kunnen aanmaken, testen en verzenden. Database selecties zijn geautomatiseerd en verschillende varianten van persoonlijke nieuwsbrieven worden automatisch samengesteld. Kortom, de marketeer zit aan de knoppen!

Ontwikkeling van het e-mail marketingteam

In onze ervaring volgt de ontwikkeling van een marketingteam vaak het volgende patroon:

 • Een klein team kiest tools/software die het kent en start daarmee met campagnes voor het betreffende product.
 • Er komen meer mensen bij met minder kennis van deze tools, zij bedenken vooral ideeën die anderen moeten uitvoeren.
 • Er komt druk op de uitvoerende club, men krijgt het te druk met het verwerken van alle aanvragen.
 • Er worden organisatiestructuren en overleggen in het leven geroepen om prioriteiten te bepalen en nieuwe initiatieven te wegen.
 • De mensen met de ideeën hebben het gevoel dat ze die niet kwijt kunnen en maar weinig invloed hebben op het resultaat.
 • De mensen die de ideeën kunnen uitvoeren hebben het gevoel dat ze alleen maar in overleg zitten en geen invloed hebben op het resultaat.

Het gevolg? Resultaten blijven achter, goede mensen gaan weg, resultaten gaan verder achteruit, nog meer mensen gaan weg en e-mail marketing vacatures worden niet ingevuld. Met Basedriver zorgen we ervoor dat alle marketeers en redactieleden zelf in staat zijn om hun campagnes te maken en te verzenden. Hierdoor gaat de productiviteit omhoog.

Hoe behoud je e-mail marketeers?

In de huidige markt is het niet alleen belangrijk om klanten te behouden, het is ook belangrijk om het e-mail marketing team stabiel te houden. Het succes van een digitaal marketing of e-commerce team is afhankelijk van drie factoren:

 • heb je de juiste mensen aan boord;
 • werken zij op een slimme manier samen;
 • hebben zij de middelen om zelf te handelen.

Er is heel veel aandacht voor het invullen van e-mail marketing vacatures, maar weinig aandacht voor de middelen die mensen tot hun beschikking hebben, vanuit een marketing architectuur. De volgende zaken zijn belangrijk voor een succesvol e-mail marketing team

E-mail marketing teams hebben duidelijke kaders waarbinnen ze moeten werken

Kaders voor marketeers zijn, bijvoorbeeld: hoeveel campagnes mag een klant krijgen, van welk type, wie mag welke klanten benaderen en aan welke voorwaarden moet een klant voldoen. Door kaders te stellen voorkom je dat een team uit de bocht vliegt. Als je dit soort regels automatiseert, kan het team in alle vrijheid werken zonder bang te zijn grote fouten te maken.

Fouten maken wordt niet afgestraft binnen het e-mail marketing team

Fouten maken kan en mag. Als je elke fout afstraft, gaat het plezier er snel uit. Complimenten geven werkt een heel stuk beter. Als iemand uit het team een fout maakt of iets gaat niet zoals verwacht, dan moet het team die persoon juist stimuleren om het opnieuw te proberen.

De technologische drempel is niet te hoog

Het belang van gebruikersvriendelijkheid bij e-mail marketing software wordt te vaak onderschat. Je zoekt mensen die zowel de creativiteit hebben van een goede marketeer als voldoende kennis van de software, om die creativiteit om te kunnen zetten in goede campagnes. Hoe ingewikkelder de software, hoe kleiner de groep waar je uit kunt putten en hoe moeilijker om talenten zelf op te leiden. Andersom: hoe eenvoudiger de software, hoe makkelijker het is om de e-mail marketing vacatures in te vullen.

e-mail marketing vacature

Een veelvoorkomende vraag op LinkedIn: e-mail marketeers met technische kennis.

Er is voldoende balans tussen idee en uitvoering

In de ideale situatie kan een e-mail marketeer zelf campagnes maken en versturen via verschillende kanalen. Mocht deze situatie niet gerealiseerd kunnen worden, dan is het van belang om voldoende mensen te hebben die ideeën om kunnen zetten in actie. Vechten om capaciteit is dodelijk voor innovatie.

Kortom, als je e-mail marketing vacatures wilt voorkomen en met jouw e-mail marketingteam tot betere resultaten wilt komen dan kun je er het beste voor zorgen dat het zelf zijn campagnes kan opzetten en uitvoeren. Je maakt het werk leuker, zorgt dat mensen langer blijven en bent in staat om meer te innoveren. Het resultaat komt vervolgens vanzelf!

Handmatig werk wordt zoveel mogelijk geautomatiseerd

Het is van belang om het handmatige werk zoveel mogelijk te automatiseren, hierbij kan je denken aan:

 • Het synchroniseren en ontdubbelen van data met bronsystemen;
 • Het importeren van content uit de website;
 • Het maken van selecties ;
 • Het samenstellen van verschillende varianten van een mailing of nieuwsbrief.

Door deze werkzaamheden te automatiseren voorkom je fouten en krijgt het e-mail marketing team meer voor elkaar.

E-mail marketing vacatures voorkomen met Basedriver

E-mail marketing is een essentieel onderdeel van de marketing mix voor abonnementen. Basedriver is e-mail marketing software die specifiek is gemaakt voor deze uitdaging. Bijvoorbeeld voor het automatisch benaderen van opzeggers, het versturen van persoonlijke nieuwsbrieven of automatiseren van campagnes.

We zorgen ervoor dat je meer bezoekers genereert uit e-mail marketing en dat je die bezoekers kunt herkennen op de website. Hiermee verhoog je het rendement van jouw e-mail marketing team. Basedriver past in een e-mail marketing strategie die leidt tot meer online bezoek en abonnees, zonder dat de marketingkosten stijgen.

In onze tweewekelijkse nieuwsbrief ontvang je updates over e-mail marketing, abonnementen marketing en exclusieve uitnodigingen voor evenementen en webinars.
Schrijf je nu in en je ontvangt direct de eerste update!
NW0000003-1-Basedriver formulier nieuwsbrief inschrijving

Video's

Gekleurde balk

Over Basedriver

Gekleurde balk

Basedriver is een digitaal marketing platform waarin content, data en campagnes bij elkaar komen. We zorgen ervoor dat B2B en B2C bedrijven hun content aan de juiste klant aanbieden door middel van persoonlijke nieuwsbrieven en e-mail marketing campagnes.

Basedriver staat voor:

 • Een eenvoudige user interface met geautomatiseerde business ruling die zorgt dat marketeers zelfstandig kunnen werken met content, campagnes en data;
 • Kwalitatieve marketing data door automatisch bounce management, actieve checks op datakwaliteit en koppelingen met meer dan 2.000 apps en sites;
 • Een persoonlijke contact- en content planning die het mogelijk maakt om automatisch de juiste content aan de juiste ontvanger aan te bieden.

Met Basedriver vergroot je je marketing database, verstuur je relevantere campagnes, haal je meer rendement uit content én genereer je meer klanten.